Lomavastaajan kytkeminen Gmailin kautta käytettävään oman domainin sähköpostiin

Mikä onkaan parempi tapa irrottautua töistä, kun kytkeä sähköpostin lomavastaaja päälle!

Lomavastaajan kytkeminen ei vain olekaan ihan viivasuora juttu, jos satut käyttämään oman domainisi sähköpostia Gmailin kautta POP3-protokollaa hyödyntäen.

Gmail ei suostu lähettämään lomavastaustasi niille, jotka ovat laittaneet sinulle päin viestiä oman domainin osoitteeseen, kuten minulla laura@funnypurple.fi.

Kiertotie, jolla Gmailin lomavastaaja saadaan toimimaan POP3-tilille

Ratkaisuun vaaditaan vain pikainen visiitti webhotellin hallintapaneelissa, jossa sähköpostisi on alunperin luotu. Kirjaudu webhotelliin ja mene sähköpostien asetuksiin. 

Asetuksista löytyy kohta edelleenlähetys, välittäjät tai forward emails, mikäli käyttöliittymä on englanniksi. Asetuksen nimi riippuu webhotellisi käyttämästä hallintapaneelista. Aseta oman domainisi osoitteesta edelleenlähetys siihen Gmail-tiliin, jonka kautta normaalisti käytät sähköpostiasi. Se oli siinä!

Lomavastaajan kytkeminen Gmailin kautta käytettävään oman domainin sähköpostiin 1
Näkymä Zonerin DirectAdmin -paneelista.

Nyt Gmailissa aktivoimasi lomavastaaja toimii myös oman domainin sähköposteille. 

Äkkiseltään voisi luulla, että tuo edelleenlähetys aiheuttaisi tuplaviestit Gmailiin, mutta näin ei onneksi tapahdu. Gmail ja sähköpostit toimivat jatkossa ihan samalla tavalla.

Ja tuota edelleenlähetystä ei tarvitse ottaa pois päältä loman jälkeen, vaan se voi olla aktiivisena eikä tätä toimenpidettä tarvitse muistaa tehdä enää seuraavan loman alkaessa.

Löysin tämän keinon alunperin 18a Productionsin blogista, johon päädyin googlettelun kautta. 

Rentouttavaa lomaa!

Haluatko tietää lisää?

Kerro muillekin:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Laura Jalonen markkinoinnin vinkit

Vinkkipankissani käsittelen aiheita, joita käyn läpi lähes jokaisen uuden asiakkaan kanssa. Täältä löytää vinkkejä etenkin aloittavan pienyrityksen tai yhdistyksen markkinointiin, mutta monet seikat pätevät myös isompien ja kokeneempien yritysten kohdalla.

Laura Jalonen